Compliance

Home » Berkeley Publisher » Oplossingen » Compliance

Vertaal complexe wetgeving in praktische interactieve procedures

In veel branches is de druk op compliance en compliance monitoring de laatste tijd enorm toegenomen. Zo verandert de wet- en regelgeving continue, is er een stringentere naleving van deze wet- en regelgeving en is de financiële- en reputatieschade groter wanneer organisaties niet compliant zijn. 

Het inspelen op deze trends is voor organisaties niet altijd gemakkelijk. Het is belangrijk dat zij de juiste hulpmiddelen aangereikt krijgen waarmee zij:

  1. Kunnen beoordelen wat de impact is van nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving op de organisatie.
  2. Aan kunnen tonen dat de organisatie voldoet aan de actuele voorwaarden.

De compliance afdeling moet, bij het uitvoeren van deze taken, vaak informatie ‘halen’ uit de organisatie. Het overdragen van kennis ten aanzien van wet- en regelgeving is vaak een lastige en tijdrovende aangelegenheid.

Met de Berkeley Publisher kunt u complexe wet- en regelgeving vertalen in beslisbomen met online hulp-functies. Zo kunnen afdelingen en personen binnen uw organisatie grotendeels zelfstandig keuzes maken. Ook kunt u eenvoudig applicaties maken welke na het doorlopen van een vraag- en antwoorddialoog bepalen welke business rules wel of niet van toepassing zijn. Per business rule kan er ook bekeken worden of er al wordt voldaan aan de huidige richtlijnen.

Keer terug naar het overzicht.

Voorbeeld: MiFID II, do you comply?

Vanaf 1 january 2017 zal MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) in werking treden. Deze nieuwe Europese beleggingsrichtlijn heeft effect op financiële dienstverleners en beleggingsorganisaties.

Om hier op in te spelen heeft Berkeley Bridge, in samenwerking met Totti Finance, de MiFID II Gap tool ontwikkeld. Met deze tool kunt u nagaan op welke punten uw bedrijf voldoet of niet aan de nieuwe wetgeving. De Gaps worden op een overzichtelijke manier uitgelicht; u weet meteen wat er speelt en wat uw aandacht nodig heeft.

De gegeven antwoorden kunnen worden bijgehouden en opgeslagen. Zo blijft u altijd op de hoogte van uw voortgang.

Bekijk de MiFID II Gap tool.

Lees verder in ons eBook over Compliance, bij Hoe het werkt of vraag een gratis proeflicentie aan.

Keer terug naar het overzicht.

Bent u benieuwd wat de Berkeley Publisher voor uw organisatie kan betekenen?

Vraag een gratis proeflicentie aan of neem contact op voor een demonstratie:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.