Dienstverlening overheid

Home » Berkeley Publisher » Oplossingen » Dienstverlening overheid

Digitale overheid

Efficiënte dienstverlening door de overheid richting burgers en ondernemers (‘klanten’) wordt steeds belangrijker. Klanten willen zelf 24 uur per dag online hun zaken met de overheid kunnen regelen. Bovendien worden zowel centrale als decentrale overheidsinstanties geconfronteerd met een hogere werkdruk.

Berkeley Publisher heeft zich bewezen in de publieke sector en helpt de overheid om de problemen van de 21e eeuw op te lossen door het gebruik van intelligente IT. Met Berkeley Publisher kunnen overheden hun kennis in plaats van de IT centraal zetten in de softwaretoepassingen die gebruikt worden. Dat helpt bij het versnellen van reactietermijnen en zorgt voor uniforme en kwalitatief hoogstaande besluitvorming. Online klantportalen met daarin interactieve, kennisintensieve tools kunnen de werkdruk op ambtenaren verlagen.

Een goed voorbeeld is de Snelbalie Vergunningen, een vragenboom die de burger of ondernemer helpt te bepalen welke vergunning nodig is en het aanvraagproces ondersteunt. De Provincie Brabant gebruikt de Berkeley Publisher om te bepalen of Staatssteun kan worden verleend in bepaalde situaties. De Gemeente Heerenveen heeft met behulp van de Publisher een tool gemaakt welke onderzoekt of inwoners van Heerenveen recht hebben op bijstand: de RechtOp-Wijzer. RoyalHaskoningDHV gebruikt de Berkeley Publisher in SESOMweb voor het samenstellen van omgevingsvergunningen.

Lees verder in ons eBook over de Overheid, leer Hoe het werkt of vraag een gratis proeflicentie aan.

Keer terug naar het overzicht.