Berkeley Publisher

Kennis optimaal benutten met behulp van de Berkeley Publisher
Je bent hier:

De brug tussen kennis en techniek

De Berkeley Publisher is de meest gebruiksvriendelijke software suite voor de ontwikkeling en het onderhoud van kennisintensieve applicaties. Onze beslisbomensoftware stelt inhoudsdeskundigen in staat om snel & eenvoudig hun kennis te delen met hun doelgroep. De Berkeley Publisher is bijzonder simpel in gebruik, maar tegelijkertijd krachtig genoeg voor de meest kennisintensieve applicaties.

Wat is de Berkeley Publisher

De Berkeley Publisher bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen: de Berkeley Studio en de Berkeley Webserver. In de Berkeley Studio modelleert u uw kennissystemen; middels de Berkeley Webserver maakt u uw kennissystemen vervolgens via een online platform beschikbaar voor uw doelgroep. Dankzij deze duidelijk scheiding wordt u tijdens het modelleren niet afgeleid door onnodige functies en kunt u zich primair focussen op het zo efficiënt mogelijk delen van uw kennis.

Berkeley Studio

De Berkeley Studio is de tool welke domeinexperts in staat stelt om op een gebruiksvriendelijke manier hun kennis toegankelijk te maken voor een groter publiek. Het basis concept is gebaseerd op het tekenen van gerichte beslisbomen. Dit is een wijze van werken waarvan is bewezen dat dit het beste aansluit bij de denkwijze van inhoudsdeskundigen.

 • Geen programmeerkennis nodig Interactieve beslisbomen maken was nog nooit zo eenvoudig als met de Berkeley Studio. De combinatie van visueel modelleren en de simpele wijze van beheer, helpt domeinexperts bij het eenvoudig structuren en beschikbaar maken van hun kennis.
 • Uitgebreide mogelijkheden De Berkeley Studio is bijzonder simpel in gebruik, maar tegelijkertijd krachtig genoeg voor de meest kennisintensieve applicaties. Alle benodigde elementen en informatie welke nodig zijn voor het komen tot de juiste uitkomsten kunt u aan uw beslisbomen toevoegen en in de Berkeley Studio beheren.
 • Real-time preview Tijdens het modelleren wordt er een real-time preview van wat de eindgebruiker ziet, getoond. Alvorens uw kennis daadwerkelijk toegankelijk te maken voor uw doelgroep kunt u dus uitgebreid testen en er vooraf zeker van zijn dat de kennis daadwerkelijk praktisch toepasbaar is.

Berkeley Webserver

De Berkeley Webserver is het platform waarop beslisbomen die in de Berkeley Studio zijn gemaakt, kunnen worden gepubliceerd en beschikbaar worden gesteld aan uw doelgroep. De wijze waarop de beslisbomen worden gepresenteerd kan volledig aangepast worden naar uw eigen huisstijl en desgewenst worden geïntegreerd in bestaande applicaties.

 • Platform onafhankelijk Gemaakte beslisbomen kunnen op verschillende platforms bekeken en gebruikt worden. Zowel via desktop als mobiel, standalone en volledig geïntegreerd.
 • Aanvullende functionaliteiten De Berkeley Webserver biedt desgewenst aanvullende functionaliteiten zoals een feedback-widget, de mogelijkheid tot het invoegen van bijlage(n) of het opslaan van voltooide beslisbomen.
 • Web gebaseerde administratie De Berkeley Webserver biedt een controlepaneel om gebruikers, modellen, rechten en webserverinstellingen gecentraliseerd te beheren. Dit gebeurt via een eenvoudige web interface.

Hoe het werkt

Visueel modelleren

Met de Berkeley Publisher kunt u zonder programmeerkennis uw eigen beslisbomen maken. De beslisbomen worden grafisch opgebouwd en dankzij de vertrouwde Microsoft Office interface bent u snel gewend aan de programmatuur. Daarnaast zorgt de grafische weergave er voor dat u te allen tijde het overzicht bewaart en niet verdwaald raakt in ellenlange programmeercode.

Beheer en regie op één plek

De Berkeley Publisher faciliteert gecentraliseerd beheer van alle benodigde kennis en informatie. Vragen en voorwaarden kunnen moeiteloos worden toegevoegd en eventuele wijzigingen zijn simpel door te voeren. Op deze manier ondersteunt de Berkeley Publisher u bij het efficiënt beheren van uw kennis en zorgt u ervoor dat uw doelgroep het juiste pad bewandelt.

Verrijk uw kennissysteem

Het toevoegen van extra informatie ter ondersteuning van uw doelgroep kan een waardevolle aanvulling op uw kennissysteem zijn. Binnen de Berkeley Publisher kunt u daarom gebruik maken van diverse media, externe informatiebronnen, documenten, formules & berekeningen, en nog veel meer.

Preview en publiceer

Benieuwd naar het eindresultaat, maar wilt u eerst zeker zijn dat de keuzes naar de juiste uitkomst leiden? Met de Berkeley Publisher is het uiteraard mogelijk om uw beslisboom eerst te testen. Als alles naar tevredenheid is, bent u klaar om met één druk op de knop uw beslisboom te publiceren!

Functies & voordelen van de Berkeley Publisher

 • Automatisering documenten: Genereer maatwerkdocumenten met de Document Designer. Alle variabelen uit de beslisboom kunnen in het document gebruikt worden. Bepaalde tekstblokken kunnen aan- en uitgezet worden op basis van voorwaarden in de beslisbomen.
 • Naadloze integratie: Genereer maatwerkdocumenten met de Document Designer. Alle variabelen uit de beslisboom kunnen in het document gebruikt worden. Bepaalde tekstblokken kunnen aan- en uitgezet worden op basis van voorwaarden in de beslisboom.
 • Splitsing kennis & look-and-feel: Het modelleren en aanpassen van de presentatielaag zijn volledig gescheiden. Op deze manier wordt u niet afgeleid door onnodige functies en werkt u efficiënter.
 • Library: De Library vermindert de onderhoudsinspanning aanzienlijk. Delen van modellen die u vaak gebruikt, zoals componenten van contracten of rekenmachinemodules, kunnen centraal worden beheerd.
 • Aan/uitzetten functies: In de presentatielaag kunt u zelf kiezen of u bepaalde functionaliteiten aan- of uitzet. Denk hierbij aan een feedback-widget, de mogelijkheid tot het invoegen van bijlage(n) of het opslaan en opnieuw inlezen van doorlopen beslisbomen.
 • Regelbeheer: Door middel van het gebruik van regels kunt u bepaalde voorwaarde in uw modellen verwerken. U kunt bijvoorbeeld periodes definiëren. De gemaakte regels zijn ook elders in het model te hergebruiken.
 • Versiebeheer: Op verschillende manieren houdt de Publisher wijzigingen in uw modellen bij: 1. Met versiebeheer is het mogelijk om zicht te houden op de wijzigingen in uw model. 2. Met de revert-functie kunt u altijd terug naar eerdere versies van het model.
 • Bronbeheer: Bronbeheer stelt u in staat extra informatie zoals links, verklaringen en video’s toe te voegen aan uw model. U kunt zelf aangeven aan wie deze informatie wordt getoond.
 • Web gebaseerde administratie: De Berkeley Webadmin is een controlepaneel om gebruikers, modellen, rechten en webserverinstellingen te beheren. Dit gebeurt via een eenvoudige web interface.
 • Platform onafhankelijk: Gemaakte applicaties kunnen op verschillende platforms bekeken en afgespeeld worden, e.g. mobiel en desktop. Ook kunt u de look-and-feel op elk platform compleet aanpassen naar uw wens.

Benieuwd naar meer?

Zelf aan de slag?

Zelf aan de slag!