Blog

Home » Blog

Welkom op onze blog pagina. Hier kunt u alles lezen over kennismanagement in verschillende branches en andere relevante onderwerpen.

ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties

Officiële lancering Premiekorting Calculator

15-05-2017 – Vandaag wordt de nieuwe Premiekortingen Calculator van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gelanceerd door staatssecretaris Jetta Klijnsma!

De Rekenhulp is in samenwerking met Berkeley Bridge tot stand gekomen om vast te stellen of u recht heeft op premiekortingen of het lage-inkomensvoordeel. Een groot voordeel van Rekenhulpen is dat ze in een breed scala ingezet kunnen worden.

Lees meer…

support icon

Assistent Beslisboom

11-02-2017 – Wanneer we het hebben over de invloed van AI in de juridische wereld en daarbuiten, denken we al snel aan een robot of scherm die de fysieke jurist vervangt. Dit heeft nog een lange weg te gaan. Er zijn überhaupt nog geen toepassingen in de wereld waar het op deze manier functioneert. De techniek laat het nog niet toe maar ook zeker het vertrouwen is er nog niet. Waar kan de techniek op dit moment wel voor gebruikt worden?

Lees meer…

datafilter

Trainen, simuleren en ondersteunen met beslisbomen

02-02-2017 – Organisaties hebben vaak moeite om complexe informatie en kennis over te brengen naar klanten of publiek. Dit is niet heel verbazingwekkend, organisaties en personeel zijn constant bezig met de materie terwijl klanten er alleen sporadisch ermee in contact komen. Trechteren en filtreren kan hierbij helpen.

Lees meer…

bridge the gap

Bridge the gap between knowledge and practice

17-01-2017 – Vandaag de dag is technologie in ons leven geïntegreerd. Gedurende de gehele dag door maken we gebruik van de mogelijkheden die ons op technologisch gebied aangeboden worden. Al lijkt de implementatie van deze vooruitgang op de werkvloer qua functionaliteit vaak achter te lopen op de consumenten. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Lees meer…

training, simulatie en onderhoud

Trainen, simuleren en ondersteunen met beslisbomen

29-12-2016 – In eerdere blogs hebben we aangetoond op welke vlakken beslisbomen organisaties kunnen ondersteunen en verbeteren. Interactieve beslisboomsoftware kan ook ondersteunen in trainingsprocessen, omdat zij eenvoudig een grote hoeveelheid informatie toegankelijk en overzichtelijk maken. In dit blog een aantal aspecten van trainen en opleiden waar beslisboomsoftware een bijdrage kan leveren.

Lees meer…

growth hackers

Fail fast, learn and improve

17-12-2016 – Innovatie en ondernemerschap worden getypeerd door het mantra van silicon valley; “fail fast, learn and improve”. Het is een slogan die start ups en R&D afdelingen graag voor ogen houden bij het ontwikkelen van producten. Zekerheid bestaat er namelijk niet bij het lanceren van een nieuw product of dienst. Zo ook bij (Legal) Tech Startups

Lees meer…

decision tree

Praktische toepassingen beslisbomen

03-12-206 – Beslisbomen worden inmiddels toegepast in het bedrijfsleven als middel om efficiënter, consistent en uniform te werken. In het geval van digitale beslisbomen wordt de structuur van de boom vaak verhult achter een interface. Het is lang niet altijd duidelijk dat het om een beslisboom gaat. Een aantal voorbeelden van beslisbomen zoals die dagelijks worden ingezet.

Lees meer…

legal industry changing business models

Het veranderprobleem van de juridische sector

24-11-2016 – De laatste jaren gaat het gesprek in de juridische dienstverlening sector vaak over verandering. Er zijn een aantal redenen te benoemen waarom het hier steevast over gaat. De juridische industrie lijkt een van de laatste te zijn die zich aanpast aan de wereld van innovatie, vooruitgang en disruptie. Het proces lijkt in gang gezet maar er zit weinig schot in de zaak. Hoe verder?

Lees meer…

legal tech

Praktische legal tech

17-11-2016 – “Legal tech is hot”: Er wordt veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie in de juridische sector. Grote advocatenkantoren investeren niet alleen in hun eigen IT, maar schuiven ook geld door naar start-ups met innovatieve ideeën. Waar komt dit vandaan en waar gaat het naartoe?

Lees meer…

dart on target

Beslibomen zijn betrouwbaarder

02-11-2016 – Professionals en beroepsbeoefenaars overschatten hun kunnen systematisch. Dit is mens eigen, kijk naar het bekende statistisch gegeven dat 90% van de automobilisten denkt tot de beste 10% van deze groep te behoren. Wat hebben beslisbomen hiermee te maken en hoe kunnen deze hierbij helpen?

Lees meer…

computer icon

Geschiedenis van Legal Tech

25-10-2016 – Al in de jaren 40 van de vorige eeuw werd er gevraagd naar technologie in de juridische sector. Dit heeft niet lang daarna geleid tot een wetenschap genaamd Jurimetrics. Deze had als doel om wetenschappelijke methodes toe te passen in het juridisch werkveld. In de loop van de tijd is er veel veranderd: waar staan we nu en wat brengt de toekomst?

Lees meer…

algorithm logo

Algoritmes & beslisbomen?

21-10-2016 – Een beslisboom is een manier om een algoritme te visualiseren. Maar wat is een algoritme? Simpel gezegd is het een formule om van een begin- naar een eindpunt te komen. Een set van regels die met een bepaalde invoer een betrouwbare uitkomst geeft. Hoe vertaalt dit zich in beslisbomen?

Lees meer…

publication icon

Gecommercialiseerde beslisboom: TenderTest

17-10-2016 – In de vorige blog werd geschreven over de effecten van zelfstandig publiceren en de terugnemende behoefte aan programmeurs. In deze blog wordt een voorbeeld gegeven van één van de nieuwe trends: individuen die gecommercialiseerde beslisbomen zelf maken.

Lees meer…

law-schools-and-technology

Lawschools & technologie

06-10-2016 – Sinds jaar en dag is er geluid van het werkveld dat de kennis en vaardigheden van alumni niet past bij wat organisaties verwachten. Wat kan hier aan gedaan worden? En waar moet er begonnen worden?

Lees meer…

open book

Everyone can become a Publisher

27-09-2016 – Tegenwoordig kan iedereen zelf publiceren en wordt de behoefte aan programmeurs steeds minder. Wat voor consequenties heeft dit in de juridische sector?

Lees meer…

powerpitch

Succelvol pitchen met de PowerPitch

Amsterdam 20 april 2016 – Berkeley Bridge, Documentaal en Superscript lanceren de PowerPitch tijdens Lexpo 2016. De PowerPitch is een geïntegreerd platform waarmee advocaten om op een nieuwe manier pitches, presentaties en offertes maken. Verkoopvaardigheid, efficiënt werken en een hogere omzet staan centraal.

Lees meer…

logo ministerie van economische zaken

Regelhulp Kinderopvang

14-03-2016 – Berkeley Bridge zal, in samenwerking met de gemeente Almere, de GGD en het Ministerie van Sociale Zaken, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, de Regelhulp Kinderopvang ontwikkelen.

De Regelhulp zal geïntegreerd werken met het Ondernemingsdossier.

collega bram knols berkeley bridge

Een nieuwe collega: Bram Knols

11-03-2016 – Berkeley Bridge heeft er een werknemer bij: Bram Knols.

Lees meer…

allard van duijn

Even voorstellen: Allard van Duijn

11-02-2016 – Sinds kort heeft Berkeley Bridge er een werknemer bij: Allard van Duijn.

Lees meer…

logo isala ziekenhuizen

Business Case: Isala Ziekenhuizen

28-01-2016 – Binnen Isala Ziekenhuizen zijn er ca. 40 verschillende poliklinieken. Op dit moment wordt er door patiënten direct contact opgenomen met de individuele poliklinieken voor het maken van een afspraak. In 2016 heeft Isala het doel om het grootste deel van de inkomend telefoongesprekken op te vangen op een centrale plek.

Lees meer…

cms-contact-composer

Kennistools in de juridische dienstverlening: CMS Contract Composer

03-09-2015 – Zoals geschreven in ons vorige artikel over kennistools (lees hier), is de juridische dienstverlening sterk in beweging. Organisaties experimenteren steeds meer met nieuwe businessmodellen en het delen van kennis. Nieuwe inzichten leiden tot nieuwe marketingmethoden. Zo ook bij CMS.

Lees meer…

stibbe-logo-trans

Stibbe selecteert Contractentool Berkeley Bridge

31-08-2015 – Stibbe, een internationaal bekend advocaten- en notarissenkantoor, is klant van Berkeley Bridge geworden. Stibbe zal de Berkeley Publisher primair inzetten voor automatische documentcreatie.

Lees meer…

double-effect-logo-trans

Double Effect kiest MiFID Gap Analyse tool

09-07-2015 – Om de advisering naar klanten omtrent MiFID II te ondersteunen, zal Double Effect gebruik maken van het MiFID Gap Analyse model, ontwikkeld door Totti Finance en Berkeley Bridge.

Lees meer…

compliance-mifid

MiFID II & MiFIR Gap assessment: Do you comply?

02-07-2015 – As of January 2017, MiFID II and MiFIR GAP assessment are to come into effect. What is it and what is its importance?

Read more…

logo-valkenburg-sbv_trans

Gemeente Valkenburg kiest Snelbalie Vergunningen

25-06-2015 – Na de gemeente Valkenswaard en de gemeente Peel en Maas, heeft nu ook de gemeente Valkenburg aan de Geul Snelbalie Vergunningen gekozen om hun dienstverlening te ondersteunen. Zij zullen de Snelbalie vooral gebruiken voor vergunningen rondom drank- en horeca. Hierover volgt later meer.

Lees meer…

logo-juris

Uitgelicht: ShareCenter Dwangsombepalen

18-06-2015 – Zoals uitgelegd in ons vorige artikel over het ShareCenter, is het ShareCenter een open source kennisplatform waarin interactieve kennisapps ontwikkeld en gedeeld kunnen worden zonder voorinvestering. Een voorbeeld van zo een kennisapp, is het dwangsombepalen model van Juris, ontwikkelt door Anne Cnossen en Kim Yen, beide werkzaam voor Juris.

Lees meer…

share-icon-dblue

Het ShareCenter

11-06-2015 – In het vorige artikel over ‘Kennistools in de juridische dienstverlening’ werd er al kort over gesproken; het Berkeley Bridge ShareCenter, een online open source platform waarin gebruikers hun kennis gemakkelijk kunnen delen. In dit artikel zullen we verder uitweiden over wat het ShareCenter inhoudt.

Lees meer…

owl-glasses

Kennistools in de juridische dienstverlening

04-06-2015 – De juridische dienstverlening is sterk in beweging. Organisaties experimenteren met nieuwe business modellen, zoals fixed fees en in toenemende mate profilering van kennis door content deling. Regelmatig gebeurt dat door juristen die artikelen schrijven of bloggen. Het is een prachtige manier van kennisdelen als het gaat om opinies te delen. Vanuit onze wereld van kennistechnologie zijn wij ook geïnteresseerd in toegepaste kennis die direct door klanten te gebruiken is in de juiste context. Dat zijn de zogenaamde kennis app’s die antwoord geven op een specifieke vraag van een klant. In deze blog schrijven wij daarover.

Lees meer…

plant_small

Berkeley Bridge Blog

28-05-2015 – Binnenkort vindt u hier de blog van Berkeley Bridge. De eerste artikelen, een reeks van 3, behandelen kennistools in de advocatuur. Het eerste artikel kunt u volgende week verwachten.

dart on target

dart on target