Berkeley Bridge behaalt ISO 27001 én NEN 7510 certificering

Je bent hier:

De digitalisering van de wereld om ons heen biedt veel kansen voor organisaties maar heeft helaas ook aangetoond veel risico’s met zich mee te nemen. Data security en privacy zijn niet voor niets uitgegroeid tot top issues voor veel bedrijven en overheden. Organisaties zijn namelijk tot het besef gekomen dat men (bewust én onbewust) veel informatie deelt, met alle risico’s van dien. Dat besef wordt onderstreept door het groeiend aantal organisaties waarvoor het een must is dat partners voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en aantoonbaar kunnen maken dat de nodige veiligheidsmaatregelen rondom informatiebeveiliging zijn getroffen.

Berkeley Bridge is bijzonder trots om te kunnen verkondigen dat wij de ISO27001 én NEN7510 certificering hebben behaald. Met de ISO27001 certificering -de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging- tonen wij aan er alles aan te doen om informatie te beveiligen en te voldoen aan privacywetgeving. NEN 7510 is een aanvullende certificering, specifiek gericht op de medische sector waar informatiebeveiliging vanzelfsprekend een extra bron van aandacht is.

‘Informatiebeveiliging staat bij Berkeley Bridge hoog in het vaandel. Met deze certificeringen laten we als organisatie zien dat we dit goed op orde hebben en weten alle belanghebbenden zeker dat wij zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met informatie.’

– Maarten van Duijn, Chief Security Officer bij Berkeley Bridge

Beide certificeringen hebben niet louter betrekking op de techniek en ontwikkeling van ons platform, maar betreffen een complete set van maatregelen, processen én procedures. Alle Berkeley Bridge medewerkers moeten zich er tenslotte van bewust zijn hoe met informatie om te gaan. Dit heeft derhalve niet alleen invloed op de techniek, maar is ook terug te zien in de processen waar onze mensen bij betrokken zijn en gedragingen op de werkvloer. Van het uitbrengen van een offerte en het leveren van support, tot bijvoorbeeld het vergrendelen van computers en afsluiten van werkplekken. Dit alles met als doel om de betrouwbaarheid van de informatiebeveiliging te kunnen garanderen.

dnv27001
NEN 7510

Leave a Reply

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment