Gezondheidszorg

Optimale zorg dankzij slimme applicaties
Je bent hier:

Ondersteuning en verbetering van de gezondheidszorg

Zorgverleners hebben te maken met grote uitdagingen: aanzienlijke bezuinigingen op de begroting, een toename van het aantal mensen dat gezondheidszorg nodig heeft, hoge serviceverwachtingen van cliënten én onderlinge concurrentie. Een oplossing die helpt deze uitdagingen te overwinnen, is de inzet van kennisintensieve systemen. Hiermee kunt u de kennis en expertise van werknemers gemakkelijk omzetten in toegankelijke, interactieve toepassingen.

Een triagesysteem van Berkeley Bridge zorgt er voor dat de benodigde specialistische kennis op een gestructureerde manier beschikbaar is voor alle medewerkers. Dit wordt middels een heldere vragenstructuur gedaan, in de vorm van een interactieve beslisboom. Deze kennis kan vervolgens worden ingezet voor bijvoorbeeld het bepalen van welke behandeling een patiënt (eventueel) nodig heeft, de medische urgentie van een vraag of dat iemand wellicht naar het spreekuur moet komen. Ook medewerkers met minder gespecialiseerde kennis zijn door deze triagesystemen in staat patiënten snel het beste advies te geven.

Optimale dienstverlenging en verbeterde bereikbaarheid

Medische triage

Door specialistische kennis te vertalen in innovatieve toepassingen structureert u de werkzaamheden van uw medische personeel. Hierdoor hoeven zij minder tijd te besteden aan randzaken zoals administratieve taken. Een mogelijk toepassing bijvoorbeeld een interactieve vragenlijst welke uiteindelijk antwoord geeft op de vraag welke behandelmethode het beste van toepassing is, waarbij de verslaglegging van de bevindingen automatisch wordt vastgelegd.

Telefonische triage

Wanneer een patiënt belt is het van belang dat de medewerker de goede vragen stelt en de juist conclusies verbindt aan de gestelde vragen.  De medische kennis van (callcenter) medewerkers is soms echter beperkt, waardoor de kwaliteit van de triage niet optimaal is. Door specialistische kennis op een toegankelijke wijze beschikbaar te stellen en deze middels een logische vragenstructuur te presenteren, zijn uw medewerkers beter in staat om de patiënt sneller van de correcte antwoorden te voorzien.

Bekijk hier de business case van Isala Ziekenhuizen Zwolle.

Bewezen oplossingen

In hun streven om optimale zorg én service te kunnen bieden, worden de oplossingen van Berkeley Bridge al door diverse organisaties gebruikt waaronder:

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?