REGELBEHEER DSO

Toepasbare Regels ontzorgd
Je bent hier:

Toepasbare Regels in het Regelbeheer DSO ontzorgd met de Berkeley Modeler

Berkeley Bridge ontzorgt organisaties met het opstellen en beheren van Toepasbare Regels. Dat doen wij met een team van ervaren juristen, informatiespecialisten en IT’ers.. Wij stellen hiervoor software ter beschikking – de Berkeley Modeler – waarmee Juridische Regels op een laagdrempelige manier omgezet kunnen worden naar Toepasbare Regels in de vorm van een vragenboom. Om te beoordelen of een vragenboom goed in elkaar zit, is het mogelijk om een preview te bekijken zoals de vragenboom er uit zou zien binnen het DSO. Het is eenvoudig om wijzigingen door te voeren in de vragenboom, net zo lang tot de vragenboom volgens alle betrokkenen op een goede wijze weergegeven wordt. Daarnaast zorgt de Berkeley Modeler er voor dat het bestand geëxporteerd kan worden als STTR bestand en daarmee aansluit bij eisen van de DSO. En het is mogelijk om vragenbomen (Toepasbare Regels) uit het DSO te importeren en te hergebruiken voor uw eigen situatie.

De impact van het DSO

Berkeley Bridge maakt de aansluiting en het up-to-date houden van het regelbeheer DSO makkelijker met de Berkeley Modeler. Vraag vrijblijvend een demonstratie of meer informatie aan. Vanaf 2022 treedt de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet gaat een breder stelsel aan vergunningssoorten ondersteunen dan in de huidige situatie van de WABO. Een andere belangrijke ontwikkeling is dat veel regels gedecentraliseerd worden naar gemeenten, provincies en waterschappen. Er komt dus veel meer lokale regelgeving dan nu het geval is. En regelgeving wordt steeds meer gebiedsgebonden, dat betekent dat er verschillende regels kunnen gelden per geografisch gebied.

Het Omgevingsloket Online waarin de regels voor het checken en aanvragen van WABO vergunningen centraal geregeld is, wordt vervangen door een andere centrale voorziening, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) genoemd. In het DSO worden de lokale regels van gemeenten, provincies en waterschappen vastgelegd.

De lokale regels worden ook wel Toepasbare Regels genoemd. DSO vereist dat de Toepasbare Regels in een specifiek technisch formaat opgeslagen worden, STTR (Standaard Toepasbare Regels) genaamd. Berkeley Bridge is gespecialiseerd in de uitwerking van Toepasbare Regels en heeft daartoe software gemaakt voor het opstellen en beheren van Toepasbare Regels. (voor meer informatie)

Voordelen van de Berkeley Modeler

Webinar

ONLINE SOFTWARE (SaaS)

Online software, geen installatie of updates nodig (een offline versie is beschikbaar indien daar de voorkeur naar uitgaat).

Beslistools_beslisbomen

GRAFISCHE VRAAGBOOM

De vraagboom wordt getoond in een grafische weergave. Hierdoor is hij overzichtelijk en eenvoudig aan te passen.

Financieel _ Klantacceptatie

INTEGRATIE TERCERA-GO

Tercera heeft de Berkeley Modeler volledig onderdeel gemaakt van haar plansoftware zodat er een naadloze samenwerking ontstaat tussen Juridische Regels en Toepasbare Regels.

Financieel _ Klantacceptatie

INTEGRATIE PLANSOFTWARE

De Berkeley Modeler is integreerbaar met alle plansoftware.

Documentautomatisering_hergebruiken

KENNIS HERGEBRUIKEN

De Bruidsschat, Topactiviteiten van de VNG of van andere overheden, kunnen eenvoudig worden ingelezen en aangepast aan de eigen situatie. Eenvoudig, efficiënt en kostenbewust.

Documentautomatisering_makkelijk onderhouden

CONNECTIE HOGESCHOLEN

Berkeley Bridge heeft een connectie met de meeste opleidingen HBO Rechten in Nederland. Studenten leren tijdens hun opleiding werken met de Berkeley Modeler. Wij vinden het belangrijk om young professionals goed op te leiden en kansen te geven om werkervaring op te doen of af te studeren.

rondjeJansma

VOLLEDIG ONTZORGD

Berkeley Bridge en haar partners kunnen u volledig ontzorgen met het uitwerken en beheren van Toepasbare Regels.

rondjeJansma

EIGEN BEHEER

Berkeley Bridge en haar partners kunnen u zo opleiden dat u zelf Toepasbare Regels kunt maken en beheren of de regie houdt over het proces.

Documentautomatisering_efficient

AAN DE SLAG

Onze producten zijn klaar voor de nieuwe Omgevingswet. U kunt meteen aan de slag. Wij ondersteunen u graag.

Hoe kunnen we helpen?

Berkeley Bridge kent verschillende mogelijkheden voor ondersteuning.

Wij kunnen u compleet ontzorgen in het gehele proces van analyse en opstellen van Toepasbare Regels.  Of wij kunnen u ondersteunen bij  het zelf maken en beheren van de Toepasbare Regels, zodat u geheel in controle bent. Of een vorm tussen compleet uitbesteden en eigen beheer in.

Meer informatie, een demonstratie of snel zelf aan de slag met een proeflicentie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.